Hier vindt u het Laatste Nieuws omtrent de gebeurtenissen/activiteiten die er plaats vinden/plaats hebben gevonden binnen Fysio Twenterand!

Wereld Ergotherapie Dag, 27 oktober 2018!

Op zaterdag 27 oktober is het weer Wereld Ergotherapie Dag (WED18).

Deze dag is een initiatief van de WFOT (World Federation of Occupational Therapists).

Dit jaar is het thema ‘thuis in zorg en Welzijn’.

 

Ergotherapie

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkend Sportief Twenterand en Fysio Twenterand

Vorige week hebben Samenwerkend Sportief Twenterand en Fysio Twenterand een samenwerkingsovereenkomst getekend. Voor beide is het namelijk belangrijk dat kinderen voldoende bewegen.

Rollend de herfstvakantie in met de rollator race!

Vrijdag 20 oktober was de rollator race in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Ruim 40 deelnemers van jong tot oud deden mee.

Na een warming up begon de race en werden de deelnemers aangemoedigd door het publiek. Naast de rollator race was er een stormbaan voor kinderen. Ook werden verschillende activiteiten voor ouderen gepromoot.

Westerhaar aan zet

De rollator race is georganiseerd vanuit het project Westerhaar aan zet. Met dit project willen we bijdragen aan de gezondheid van inwoners in Westerhaar-Vriezenveensewijk. De verschillende activiteiten binnen het project zijn gericht op bewegen. Uit een vragenronde onder de inwoners bleek namelijk dat zij dit een belangrijk thema vinden. Vorig jaar is aan meerdere initiatieven subsidie verleend. De activiteiten Walking football en de E-bike club zijn hier voorbeelden van en waren tijdens de rollator race aanwezig om zich te presenteren.

Meer informatie over de rollator race en het project Westerhaar aan zet kunt u vinden op www.twenterand.nl/westerhaaraanzet.

Matches Beursvloer Twenterand

De rollator race is mede dankzij een aantal matches van de beursvloer Twenterand georganiseerd: De stormbaan van Dennis Verhuur, Fysio Twenterand heeft het parcours uitgezet en begeleid en Roelien Hair Fashion heeft drie verwenmiddagen als prijs aangeboden voor drie ouderen.

 

RTV Oost heeft een filmpje van de middag gemaakt. Deze kun je zien op de facebookpagina van RTV Oost Regio Almelo: https://www.facebook.com/rtvoostregioalmelo/videos/1972313046359544/

Rollator race

 

 

 

open dag

open dag bij Kindercentrum Twenterand op 28 oktober 2017

 

 

kindercentrum twenterand

 

 

 

open dag

Valpreventiecursus bij FysioTwenterand start november 2017

Vallen kan grote consequenties met zich meebrengen voor de oudere. Het is zelf zo dat vallen vaker leidt tot overlijden. (bron: Centraal Bureau Statistiek). In 2016 zijn in vergelijking met andere jaren, meer mensen overleden na een val. In totaal zijn er in 2016 3.300 mensen ten gevolge van een val overleden.

Oudere mensen vallen veelal doordat ouderen langer thuis (moeten) blijven wonen en de woning niet aanpassen kunnen. Ziekte of andere aandoeningen kunnen natuurlijk ook leiden tot een vergroot valgevaar. Over het algemeen bewegen we als we ouder worden minder met als gevolg minder sterk beenderen en spierenstelsel. Ook dit vergroot het risico op een val.

Als ouderen een keer gevallen zijn of bijna gevallen zijn, leidt dit tot angst.  Door goede technieken aan te leren en weer wat soepeler te worden in bewegen, wordt angst weggenomen. Zonder angst wordt natuurlijk meer bewogen. Op deze wijze kunnen vele valpartijen worden voorkomen.

Het advies: Volg een valpreventiecursus! Dit kan bij Fysio Twenterand. Nicole Elkerbout en Annette Uijterschout zijn gecertificeerde valtrainers binnen onze fysiotherapiepraktijk en bieden de cursus aan.

Voor wie is deze cursus:

  • 50-plussers , die kunnen lopen met of zonder hulpmiddel,

  • 50- plussers die technieken willen leren hoe het beste te vallen om zo min mogelijk schade op te lopen

Waaruit bestaat de cursus:

  • 10 lessen valpreventie, waarvan 5 lessen een hindernisbaan en 5 lessen valtechnieken. De technieken worden aangeleerd op een dikke, zachte mat.

Voor verdere informatie, vragen of opgave kunt u terecht bij:

www.fysiotwenterand.nl  of mail naar: info@fysiotwenterand.nl.

ook gewoon per post of telefoon:

Fysio Twenterand

Koningsweg 40

7672GD

Vriezenveen

0546-898000

 

 

valpreventie fysio twenterand
valpreventie

BOER'N MARKT VRIEZENVEENOok dit jaar staan wij weer met de praktijk op de Boer'n markt.

Mocht je tijd en zin hebben, kom dan ook even gezellig bij onze kraam kijken!

De opbrengst hiervan gaat naar Stichting Manna (http://www.manna.nu/).

Boerenmarkt
Boerenmarkt

SAMENLOOP VOOR HOOP 23 en 24 juni 2017De SamenLoop Voor Hoop in Vriezenveen heeft een bedrag van zeker 102.000 euro opgeleverd voor kankerbestrijding!

Samen loop voor hoop
KNWF

Kulturhus de Klaampe bestaat 10 jaar!

Op zaterdag 13 mei 2017 van 11:00 tot 14:00 uur openen alle huurders de deuren.

U kunt dus een kijkje achter de schermen nemen van de verschillende huurders in het Kulturhus.

 

Er is een rad van fortuin en er zijn allerlei activiteiten voor de kinderen aanwezig!

 

Fysio Twenterand nodigt u dan ook van harte uit om deze dag even langs te komen!

 

 

 Locatie: De Klaampe

Beeklaan 1

7676 BC Westerhaar-Vriezenveensewijk

Kulturhus
10 jaar

Drek Check !!

Een groot deel van het team van Fysio Twenterand heeft deelgenomen aan de eerste editie van de Tot de Nek in de Drek run vorig jaar. Een geweldig evenement met overweldigende deelname. Ook de tweede editie belooft weer een daverend succes te worden. Via allerlei (sociale) media hebben we vernomen dat er nog meer mensen mee gaan doen en zich ook daadwerkelijk opgegeven hebben voor deze boeren mudrun.
 
In dit evenement, waar het finishen en plezier voorop staat, zijn toch wel veel hindernissen te nemen (68!) en ook de kilometers liegen er niet om. DIT KAN NIET ONGETRAIND!!! We raden u ook aan om nu te beginnen (als u dat al niet deed) met voorbereiden. Ons team weet wat het is om deze run te lopen en kan u bij deze voorbereidingen helpen.

Wilt u weten of u fit genoeg bent voor de Tot de Nek in de Drek obstakel run, meld u dan nu GRATIS aan voor de Drek Check! In een gratis test van ongeveer 25 minuten wordt uw kracht- en conditieniveau ingeschat op allerlei onderdelen. Deze test is intensief, maar gaat gepaard met rustpauzes en geeft een goede indicatie voor de haalbaarheid van de Tot de Nek in de Drek obstakel run. Natuurlijk kunt u zich bij deze test ook melden voor andere vragen over blessures of trainingsmethoden.
Vol is vol... helaas hebben ook wij niet de capaciteit om de duizenden deelnemers allemaal te checken. Dus wees er snel bij in één van de drie testweken! Wilt u zich opgeven, dan kunt u dit telefonisch doen (0546-898000).
Drek in de nek!
Gratis drek check!

Samenloop voor Hoop 23 en 24 juni 2017

 

Help en doe mee!

Op 23 en 24 juni 2017 wordt in Twenterand 24 uur gewandeld voor de kankerbestrijding.

Wij doen met onze praktijk mee aan deze wandelestafette. Wandelt u ook met ons mee?

U kunt zich inschrijven via de website:

https://www.samenloopvoorhoop.nl/twenterand

Daar kunt u zich bij ons team Fysio Twenterand aansluiten.

Deelname € 15,- per persoon.

Survivors (mensen die kanker hebben (gehad) noemen we survivors) mogen gratis meelopen en worden de gehele dag in de watten gelegd.

De opbrengst van Samenloop voor Hoop 2017 gaat naar een project van professor Bennie ten Haken t.b.v. KWF kankerbestrijding in Twente en naar het Vechtgenotenhuis in Ommen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website:

https://www.samenloopvoorhoop.nl/twenterand   

 

 

Gratis verzorging voor jeugd van alle sportclubs!

Jeugdsporters in Vriezenveen ontvangen ‘gratis’ verzorging van Pluspraktijk Fysio Twenterand!

 

Bij alle verenigingen rondom het sportpark Vriezenveen is de fysiotherapie en verzorging aangestuurd door Fysio Twenterand. Bij v.v. Dos37 en v.v. Deto wordt deze verzorging aangestuurd en deels bemand door onze eigen therapeuten. Bij Amicitia en Vrivo is ook een therapeut van ons sportief actief en zijn daardoor de lijnen kort. Maar ook de verenigingen Peatminers en VZPC weten in Fysio Twenterand een goede partner. Verder weg van het sportpark maken KEV, Touwtrek Vereniging Vriezenveen en Atletiek Vereniging Twenterand ook gebruik van onze verzorging.

Deze korte lijnen gelden vooral voor de ‘volwassenen’-sport. Daarmee is er een gat ontstaan voor de actieve jeugdsporters. Daarom is vanaf 15 maart 2017 verzorging toegankelijk voor alle jeugd van elke vereniging. Op het sportpark bij vv. Dos ’37 zal elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in de behandelruimte van Fysio Twenterand een therapeut i.o. aanwezig zijn van 18.00 uur – 18.30 uur. De verzorging is in principe kosteloos. Echter voor behandelingen met tape wordt de kostprijs in rekening gebracht.

Aanmelding voor deze vorm van verzorging kan via info@fysiotwenterand.nl (wordt op prijs gesteld), maar uw kind kan ook zonder aanmelding langskomen. Ook zijn volwassen sporters welkom, maar in dit half uur gaat de jeugd voor!

Voor meer informatie: Ga naar www.fysiotwenterand.nl en binnenkort ook naar de website van uw eigen vereniging.

 

Gratis verzorging voor jeugd van alle sportclubs!

Jeugdsporters in Vriezenveen ontvangen ‘gratis’ verzorging van Pluspraktijk Fysio Twenterand!

 

Bij alle verenigingen rondom het sportpark Vriezenveen is de fysiotherapie en verzorging aangestuurd door Fysio Twenterand. Bij v.v. Dos37 en v.v. Deto wordt deze verzorging aangestuurd en deels bemand door onze eigen therapeuten. Bij Amicitia en Vrivo is ook een therapeut van ons sportief actief en zijn daardoor de lijnen kort. Maar ook de verenigingen Peatminers en VZPC weten in Fysio Twenterand een goede partner. Verder weg van het sportpark maken KEV, Touwtrek Vereniging Vriezenveen en Atletiek Vereniging Twenterand ook gebruik van onze verzorging.

Deze korte lijnen gelden vooral voor de ‘volwassenen’-sport. Daarmee is er een gat ontstaan voor de actieve jeugdsporters. Daarom is vanaf 15 maart 2017 verzorging toegankelijk voor alle jeugd van elke vereniging. Op het sportpark bij vv. Dos ’37 zal elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in de behandelruimte van Fysio Twenterand een therapeut i.o. aanwezig zijn van 18.00 uur – 18.30 uur. De verzorging is in principe kosteloos. Echter voor behandelingen met tape wordt de kostprijs in rekening gebracht.

Aanmelding voor deze vorm van verzorging kan via info@fysiotwenterand.nl (wordt op prijs gesteld), maar uw kind kan ook zonder aanmelding langskomen. Ook zijn volwassen sporters welkom, maar in dit half uur gaat de jeugd voor!

Voor meer informatie: Ga naar www.fysiotwenterand.nl en binnenkort ook naar de website van uw eigen vereniging.

 

Gratis verzorging voor jeugd van alle sportclubs!

Jeugdsporters in Vriezenveen ontvangen ‘gratis’ verzorging van Pluspraktijk Fysio Twenterand!

 

Bij alle verenigingen rondom het sportpark Vriezenveen is de fysiotherapie en verzorging aangestuurd door Fysio Twenterand. Bij v.v. Dos37 en v.v. Deto wordt deze verzorging aangestuurd en deels bemand door onze eigen therapeuten. Bij Amicitia en Vrivo is ook een therapeut van ons sportief actief en zijn daardoor de lijnen kort. Maar ook de verenigingen Peatminers en VZPC weten in Fysio Twenterand een goede partner. Verder weg van het sportpark maken KEV, Touwtrek Vereniging Vriezenveen en Atletiek Vereniging Twenterand ook gebruik van onze verzorging.

Deze korte lijnen gelden vooral voor de ‘volwassenen’-sport. Daarmee is er een gat ontstaan voor de actieve jeugdsporters. Daarom is vanaf 15 maart 2017 verzorging toegankelijk voor alle jeugd van elke vereniging. Op het sportpark bij vv. Dos ’37 zal elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag in de behandelruimte van Fysio Twenterand een therapeut i.o. aanwezig zijn van 18.00 uur – 18.30 uur. De verzorging is in principe kosteloos. Echter voor behandelingen met tape wordt de kostprijs in rekening gebracht.

Aanmelding voor deze vorm van verzorging kan via info@fysiotwenterand.nl (wordt op prijs gesteld), maar uw kind kan ook zonder aanmelding langskomen. Ook zijn volwassen sporters welkom, maar in dit half uur gaat de jeugd voor!

Voor meer informatie: Ga naar www.fysiotwenterand.nl en binnenkort ook naar de website van uw eigen vereniging.

 

Lol op het Lustrum !!

Fysio Twenterand bestaat in 2016 5 jaar en dat willen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan.
Zaterdag 3 september 2016 (van 13.00 tot 16.30) gaan we dan ook een groot feest houden met allerlei leuke activiteiten waarbij jong en oud van harte welkom is!
De activiteiten zullen plaats vinden op het parkeerterrein voor het gezondheidscentrum van de Weemelanden.
Zo zal er een buikschuifwedstrijd zijn waar iedereen aan mee mag doen en waarbij mooie prijzen te winnen vallen.
Daarnaast is er ook een Vriezenveens blokjesvoetbalkampioenschap voor de F-,E- en D-jeugd. Voor elke categorie zijn 32 plaatsen beschikbaar en vol = vol dus schrijf je gauw in!
Je kunt je ook aanmelden voor de kinderrommelmarkt.
Verder zullen er demonstraties worden gegeven door onze vrienden van basketbalvereniging de Peatminers en van fitnesscentrum De Sportfabriek.
Voor de allerkleinsten is er een springkussen.
Ook aanwezig is Bon Giorno met heerlijk ijs!
 
Aanmelden voor de rommelmarkt en het blokjesvoetbal kan via info@fysiotwenterand of telefonisch op 0546-898000.
 
Hopelijk zien we jullie op 3 september!
 
Team Fysio Twenterand

Opnieuw Master of Science bij Fysio Twenterand

Afgelopen week is Anne-Wil Schipper-de Lange afgestuurd als Master of Science in Pediatric Physical Therapy, oftewel kinderfysiotherapeute.

Anne-Wil is inmiddels 7 jaar werkzaam als algemeen fysiotherapeute en gestart in 2012 aan de opleiding kinderfysiotherapie. Sinds januari is ze werkzaam in d’Oale Ulo waar Kindercentrum Twenterand is opgezet. Dit centrum is een multidisciplinair centrum waar logopedie, kinderfysiotherapie, kinderoefentherapie, kinderergotherapie en psychomotore therapie onder een dak werken. 

Daarnaast heeft Anne-Wil een programma voor kinderen van 4-13 jaar met overgewicht, Cool 2B Fit. In haar afstuderen heeft onderzoek uitgewezen dat dit programma een positief effect heeft op de gezondheid van deze kinderen.

Voor een afspraak met onze kinderfysiotherapeut neemt u contact op via:

Fysio Twenterand

Tel: 0546-898000 a.w.j.delange@fysiotwenterand.nl 

of Kindercentrum Twenterand

tel: 0546-565252

Avond 4 daagse Vriezenveen

Fysio Twenterand zal weer aanwezig zijn bij de avond 4 daagse van Vriezenveen de komende week:

dinsdag 14-06-2016 tot en met vrijdag 17-06-2016.

Fysio Twenterand zal weer bij de finish aanwezig zijn om aldaar de kuiten van de vele deelnemers te kunnen masseren. De voorgaande jaren was dit een groot succes en hier willen we dan ook in 2016 weer een vervolg aan geven!

We zien jullie graag deze week aan het einde van de wandelingen!!!

Team Fysio Twenterand

 

 

 

Fysio Twenterand verbindt naam aan de Blagenloop 2016 bij de Twenterandrun 2016

Fysio Twenterand zal ook dit jaar weer aanwezig zijn bij het mooiste sportspektakel van Vriezenveen: De Twenterandrun!

Het belooft zoals elk jaar weer een mooi sportspektakel te worden op 3 juni 2016, echter dit jaar is het ook een speciaal jaar voor de fysiotherapiepraktijk daar Fysio Twenterand haar eigen loopafstand heeft: De Blagenloop 2016.

Deze 3e juni van 2016 zal opnieuw het centrum van Vriezenveen weer omgetoverd worden tot een groot feestterrein alwaar naar verwachting meer dan 1600 lopers van jong tot oud zullen trachten een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten.

De Blagenloop (van 7 t/m 9 jaar) zal starten om 18.25 uur en de kinderen zullen 1,5 kilometer moeten hardlopen om uiteindelijk een leuk presentje te kunnen ontvangen.

Ook zal Fysio Twenterand zelf meedoen aan De Bedrijvenloop (5 km) die start om 19.45 uur.

Voor verdere info: www.twenterandrun.nl

 

Fysio Twenterand wederom voor komende 2 jaar PLUS-status behaald!

Fysio Twenterand is verheugd met het feit dat we voor de 2x achtereen positief zijn geauditeerd, hetgeen betekent dat we het predikaat Pluspraktijk mogen dragen!

"PlusPraktijken zijn fysiotherapiepraktijken die betere kwaliteit leveren. Ze hebben bijvoorbeeld aanvullende programma's. En ze maken de kwaliteit inzichtelijk". Aldus een citaat van een van de vele zorgverzekeraars waar Fysio Twenterand een contract mee heeft afgesloten voor het jaar 2016.

De zenuwen voor deze audit waren groots aanwezig deze dag. Na maandenlang intensieve arbeid werd het harde werken dan ook uiteindelijk beloond en 's avonds goed gevierd onder het genot van een borrel en hapjes in het Wapen van Vriezenveen.

 

 

Plusstatus Fysiotherapie
Audit Fysiotherapie vieren

Per 1 januari 2016 een Ergotherapeute in dienst en een samenwerking met Psycholoog binnen Fysio Twenterand

Fysio Twenterand gaat het team uitbreiden met ergotherapeute Lisanne Scheeren per 01 januari 2016.

Ook zal psycholoog Jorrit Postma per 1 januari 2016 de samenwerking aangaan met Fysio Twenterand. We Jorrit zal starten op de maandagavond van 18.00 uur - 22.00 uur.

Wij wensen Lisanne en Jorrit alvast veel plezier in hun nieuwe werkomgeving en zijn als Fysio Twenterand erg blij het team met beide collega's te mogen complementeren.

Zowel Lisanne als Jorrit zullen binnenkort uitgebreid in personalia worden toegelicht.

 

Elleboogkrukken beschikbaar bij Fysio Twenterand

Vanaf heden is het mogelijk om bij Fysio Twenterand elleboogkrukken te huren om te gebruiken bij uw revalidatie. De krukken zijn verkrijgbaar bij het secretariaat aan de Koningsweg 40 in het Gezondheidscentrum Weemelanden. 

Ze zijn voorzien van een ergonomisch handvat en gespoten in een hippe blauwe kleur. Ook zijn kleine krukken te huur in vrolijke kleuren. De uitleen biedt voordelen voor u omdat de krukken gelijk op de goede manier voor u ingesteld worden door een fysiotherapeut. Ook wanneer u niet bij Fysio Twenterand revalideert kan u van deze mogelijkheid gebruik maken.

Voor beschikbaarheid belt u met 898000.  U kunt ook mailen naar info@fysiotwenterand.nl.

 

Fysio Twenterand gaf Intermezzo tijdens Nieuwjaarsborrel Skeeler en Wielerclub Twenterand

Fysio Twenterand verzorgde namens collega's Lars Smit en Roland Zwiggelaar 10 januari 2015 een Intermezzo van dry needling (wat is dit/hoe werkt het/praktische uitvoering) en echo (uitleg/praktische uitvoering) tijdens de nieuwjaarsborrel van Wieler en Skeelerclub Twenterand. Dit alles gepaard gaande met een hapje en een drankje in het Wapen van Vriezenveen.

FYSIO TWENTERAND OPENT ALS MEDE-EIGENAAR NIEUWE SPORTSCHOOL: DE SPORTFABRIEK

Het Overijsselse Vriezenveen kent een ‘nieuwe’ sportschool. Nieuw tussen aanhalingstekens. Want De Sportfabriek is ‘de opvolger’ van Informo Sports. Een nieuwe naam voor een nieuwe club. Vol met frisse en nieuwe energie. Ook een ietwat gewijzigd team. Kortom, De Sportfabriek mag met recht een aanwinst genoemd worden voor Vriezenveen. De club wordt aangestuurd door Gerhard Kivits. Met de nodige fitness ervaring gaat hij voor de volle 110%. Naast het feit dat Fysio Twenterand mede-eigenaar is geworden van De Sportfabriek is Fysio Twenterand ook binnen het sportcentrum zelf gevestigd met een behandelkamer.

 
Typ hier je tekst

Boerenmarkt 2014

Ook dit jaar is Fysio Twenterand weer aanwezig op de boerenmarkt! Woensdag 06-08-2014 kunt u onze stand weer bezichtigen waar dit jaar collega Lars Smit weer allerlei leuke spullen verkoopt voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Twentse Wensambulance

We hopen dat een ieder de moeite neemt om even een kijkje te nemen en voor het goede doel wat te kopen. Dank daarvoor!
 

Familie Korfbaldag

Zaterdag 21 juni was het dan weer zover; de jaarlijkse familie korfbaldag van Amicitia stond weer op het programma. Fysio Twenterand was wederom aanwezig en we kunnen zo langzaamaan gaan spreken van een traditie voor Fysio Twenterand. Het woord -familie- drukt ook steeds meer zijn stempel op deze dag, want er was wel degelijk sprake van een echt gezinsteam. De kids van Roland, Rolf en Lars waren allen aanwezig. Zo ook de partners van alle korfballers. De BBQ na afloop was ook weer super geregeld.

Al met al weer een super mooie dag en volgend jaar zullen we vast weer van de partij zijn!!

Vjennedag

Fysio Twenterand was evenals vorig jaar wederom aanwezig op de Vjennedag. Ook dit keer stonden alle therapeuten van Fysio Twenterand klaar om elke avond de vele tientallen wandelaars na afloop de benen te masseren. De jeugd maakte er gretig gebruik van en velen zag je meerdere avonden achter elkaar dan ook weer op de behandelbank plaatsnemen.